Hammaste valgendamine

Säravalge naeratus on sinu esimene visiitkaart.

Hammaste värvi muutust võivad põhjustada parkained, mis pärinevad jookidest ja toitudest, samuti muudab hamba värvi suitsetamine, traumad ja mitmesugused ravimid. Ka vanusega muutuvad hambad tumedamaks, sest hambavaaba kiht kulub ja tumeneb.

Enne valgendusprotseduuri peavad olema ravitud kõik hambaaugud ja eemaldatud hambakivi. Ei tohi esineda igemepõletikke ning suuhügieen peab olema väga hea.

Hammaste valgendamist ei tasu ette võtta siis, kui (esi)hambad on plommitud või kroonitud, sest valgendada saab vaid oma hambaid.

Valgendamine kliinikus

Esmalt puhastatakse hambad. Igemed kaetakse spetsiaalse igemekaitsegeeliga, et valgendusgeel ei valguks hambapinnalt igemele. Seejärel kantakse hammastele valgendusgeel (www.opalescence.com), millel lastakse mõjuda 20 minutit. Vajadusel korratakse protseduuri. Protseduuri lõpus geel ja igemekaitse eemaldatakse.(suu loputatakse) Lõpuks poleeritakse hambaid veel spetsiaalse pastaga.

Valgendamine kodus

Hammaste valgendamist on võimalik teha ka kodus. Selleks võetakse patsiendi hammastest jäljendid, mille alusel hambalaboris valmistatakse kaped. Geeliga kapet võib kanda öösel (geel on aktiivne 8-10 tundi) või mitmel lühemal perioodi päevasel ajal. Täpne kasutusjuhend antakse patsiendile kaasa.

Peale valgendamist võivad hambad muutuda tundlikuks. Selline tundlikkus on ajutine ja reeglina möödub paari päeva või nädala jooksul. Valgenduse tulemus on tihti individuaalne.

NB! Palun hoiduge kahtlase reklaami, meetodi ja mitte erialaspetsialisti poolt läbiviidavate valgendusprotseduuride eest. Kas ja kuidas te oma hambaid saate valgendada, saab öelda ainult hambaarst. Üha sagedamini jõuavad kahjuks sellist teenust tarbinud patsiendid hambaarsti juurde. Ebaprofessionaalselt valgendatud hammaste korrastamine võib osutuda väga kulukaks, vahel ka võimatuks!

Valged hambad muudavad iga naeratuse säravaks.